5 Hälsotrender

5 Hälsotrender

Vi bombarderas årligen med nya hälsotrender med löften om att förändra allt från vår kroppsform till vår hud och vårt hår. Inte sällan rör det sig om olika typer av så kallade superfoods, såsom spirulina och acaibär, och det kommande året är inget undantag. Dessa är några av de hälsotrender vi förväntar oss ska bli populära nästa år:

Superkryddor

Superfoods är ett begrepp som är väldigt inne just nu i hälsokostbranschen. Förr var avokado och quinoa två av de livsmedel som ansågs vara superba, men nu är det kryddorna som anses vara allra bäst. Gurkmeja är den hetaste superkryddan då den innehåller en antioxidant vid namn kurkumin, som ska kunna lindra smärta vid artros och skador.

Vattenmelonjuice

Vattenmelonjuice innehåller elektrolyter, precis som kokosnötsvatten. Den innehåller dessutom mycket kalium, vilket hjälper till att bibehålla ett hälsosamt blodtryck. Som grädde på moset innehåller vattenmelon lykopen – en av de mest kraftfulla antioxidanterna av de alla.

Blomkål

Blomkål är ett mer mångfacetterat livsmedel än många tror. Det går att göra ris och mos av det, eller ugnsbaka blomkålen och äta den hel. Blomkål är ett kalori- och kolhydratsfattigt livsmedel som är rikt på fiber, kalium, C-vitamin och folat.

Lila livsmedel

Om man ska tro experterna, kommer lila livsmedel att bli väldigt populära framöver. Det rör sig bland annat om lila morötter, lila kål, lila blomkål, lila broccoli och lila potatisar. Alla dessa livsmedel innehåller mycket antocyaniner, vilket är en antioxidant som ger livsmedlen sin lila färg och är bra på att bekämpa sjukdomar. De kan lindra information och stärka immunförsvaret, och kan dessutom förbättra funktioner i hjärnan.

Probiotiskt vatten

Probiotisk yoghurt och probiotiska kosttillskott finns redan på marknaden. Probiotiskt vatten ökar även det i populäritet och sägs kunna förbättra tarmfunktionen. Att dricka probiotiska livsmedel istället för att ta kosttillskott är en ny trend som börjar ta fart.